BMI berekenen kind

Wat is BMI?

De BMI (Body Mass Index) is een getal dat aangeeft of een persoon medisch gezien een gezond gewicht heeft. De BMI wordt berekend met de lengte en het gewicht van de persoon. Je deelt het gewicht in kilo’s, bijvoorbeeld 40, door de lengte in meters, bijvoorbeeld 1,30, in het kwadraat. De uitkomst zou dan dus zijn: 40/1,30x 1,30 = 23,66.

BMI berekenen kind

bmi berekenen kindDe uitkomst van de meeste BMI-berekeningen ligt tussen de 18 en de 30. Bij volwassenen wordt de zone tussen 20 en 25 als gezond gezien. Bij het berekenen van de BMI van een kind wordt de uitkomst echter anders geïnterpreteerd, omdat de hoeveelheid lichaamsvet tijdens het groeien verandert.

Denk maar aan de beentjes van een baby in vergelijking met die van een 12- jarige. Daarnaast verschilt de hoeveelheid lichaamsvet ook nog tussen jongens en meisjes.

Bij BMI berekenen kind wordt daarom een speciale tabel gebruikt die de uitkomst van de BMI berekening, het geslacht en de leeftijd van het kind combineert tot een plek in het gezonde of ongezonde gedeelte van de tabel.

2 gedachten over “BMI berekenen kind”

  1. Dit wist ik niet. Heb je een overzicht van zo een tabelletje dat ik voor mijn 8-jarige zoon kan gebruiken? Hij heeft duidelijk wat last van overgewicht en wil hem graag een doelstelling geven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *