BMI berekenen man

BMI betekend ook wel de Body Mass Index

Dit is de verhouding tussen uw gewicht en lengte. Er zitten verschillen in metingen bij mannen, vrouwen en kinderen.

De uitslag van een meting, geeft aan of u in de gezonde ‘zone’ verkeerd of in de ‘ongezondere’ zone qua gewicht voor uw lengte. Er wordt bepaald hoe gezond je bent en welke gezondheidsrisico’s verbonden zijn aan de uitkomst van de BMI test.

BMI berekenen man

Verschil tussen man & vrouw qua BMI berekening

De BMI berekenen bij een man geeft goede waardes aan, maar geeft niet 100 procent weer, wat het vetpercentage is. Mannen hebben dit percentage altijd wat lager zitten dan in vergelijking met vrouwen.

Ook heeft een mannenlichaam meer spiermassa, waarbij het lichaamsgewicht automatisch wat hoger uitvalt dan bij vrouwen. Spieren wegen immers meer dan vetweefsel. De uitslag van de BMI berekenen bij een man wordt uitgebeeld in een kolom, waarbij speciale ‘meetstaven’ laten zien of u ondergewicht, normaal gewicht of overgewicht heeft.

Bij een normaal gezond gewicht zou de BMI uitkomen op zo’n 18.5 en de 25, maar als je ├ęcht zeker wil zijn kan je natuurlijk beter een meer gedetailleerde lichaamsmeting laten uitvoeren. Tim, de beheerder van groenetheegezond.be (en een goede vriend van mij) bijvoorbeeld komt met zijn BMI van 27 op een vetpercentage van 8%. Te zwaar kan je dat natuurlijk moeilijk noemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *